eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pexels.com

Lassít a kecskeméti Mercedes: háromról két műszakra áll át júliustól

Elbocsátás nem lesz, a két műszakos munkarend alatt a dolgozók egy része szak- és továbbképzéseken vesz részt.

Háromról két műszakra áll át júliustól a kecskeméti Mercedes-gyár – ezt a német konszern erősítette meg a hiros.hu kérdésére még kedden. Azt írták, hogy ez idő alatt a dolgozók egy része szak- és továbbképzéseken vesz részt, ezzel is felkészülve a jövőbeli modellek gyártására.

Jens Bühler, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki január óta vezeti kecskeméti gyárat, a baon.hu-nak is beszélt a két műszakra való átállásról, amit azzal indokolt, hogy a termékkínálatukat teljesen át kell alakítani a most gyártott kompakt szegmens termékeiről az új MMA-platform modelljeire. Azt is elmondta,

már tavaly karácsonykor elkezdték a hosszabb leállásokat beiktatni a termelésbe, hogy megfelelő körülményeket teremtsenek a berendezések átalakításához.

A most nyáron induló két műszakos működés pedig szintén a tervezett átalakítási munkálatok miatt vezetik be.

Bühler a kérdést, hogy igazak-e a pletykák, miszerint a gyenge kereslet miatt állítják le a termelést, azzal hárította el, hogy most átmeneti szakaszban vannak. A jelenlegi modelljeik pedig fokozatosan a modellciklusuk végéhez közelednek.

Az évtized közepén indul az új MMA-platform (Mercedes-Benz Modular Architecture) modelljeinek gyártása, és nem sokkal később kiegészül az MB.EA-platform (Mercedes-Benz Electric Architecture) teljesen elektromos modelljeivel. Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten Stuttgartban állapodott meg a konszern vezetőségével, hogy a német cég több mint egymilliárd eurót fektet a kecskeméti gyár bővítésébe.

A Mercedes azt ígéri, hogy a két műszakos munkarend alatt a dolgozók egy része szak- és továbbképzéseken vesz részt, ezzel is felkészülve az átállásra, azaz az új, jövőbeli modellek gyártására a kecskeméti gyárban. Az átállás nincs közvetlen hatással az álláshelyek számára.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×