eur:
397.02
usd:
371.8
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Wartsila

Bemutatták a világ első, kizárólag hidrodénnel működő erőművét

A működésére néhány évet még várni kell.

A Wärtsilä finn technológiai konszern bemutatta a világ első, 100 százalékban hidrogénnel működő erőművét. A teljes mértékben hidrogénnel működő, azaz szén-dioxid-mentes energiatermelést biztosító motorok várhatóan 2025-től rendelhetők meg, a szállítások 2026-ban kezdődnek.

A finn cég hidrogénmotoros erőművének a szíve a Wärtsilä 31 motorplatform, ami már eddig is több mint egymillió üzemórát teljesített és üzemanyag rugalmas, azaz hidrogénnel és földgázzal is üzemeltethető.

A várhatóan 2025-től szállításra kerülő Wärtsilä 31H2 tisztán hidrogénmotor lesz.

A cég honlapján szereplő adatok szerint a vállalat 79 országban 17 800 szakembert foglalkoztat több mint 280 irodában. A Wärtsilä tavalyi nettó árbevétele 6 milliárd euró volt, a cég részvényeivel a Nasdaq Helsinki tőzsdén kereskednek.

Címlapról ajánljuk
A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
Nagy esés után kapaszkodtak a tőzsdék

Nagy esés után kapaszkodtak a tőzsdék

Az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt szerda reggel a kereskedés, ezt követően Európában a tegnapi esést követően már pluszban nyitottak a tőzsdék, a déli órákra azonban elfogyott a lendület és lefordultak a vezető részvényindexek, Amerikában azonban szerény emelkedést láttunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×