eur:
396.95
usd:
371.68
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Kijelző a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) újraalapításának 25. évfordulóján a BÉT budapesti székházában 2015. június 22-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

24 milliárdos vásárlásba kezd a Telekom

A Magyar Telekom az áprilisban tartott közgyűlése által elfogadott felhatalmazás alapján részvény-visszavásárlási tranzakciókat tervez végrehajtani a Budapesti Értéktőzsdén napi kereskedés keretében, valamint fix ügyletekkel, napi piaci áron; a tranzakciók célja a tőkecsökkentés útján megvalósuló részvényesi javadalmazás.

Tájékoztatásuk szerint a részvény-visszavásárlás keretében legfeljebb 24,0 milliárd forintért vásárol Magyar Telekom törzsrészvényeket a társaság.

A beszerzendő részvények maximális száma 225 818 026 darab, tekintettel arra, hogy a vonatkozó jogszabály és a közgyűlési határozat alapján a megvásárolni tervezett részvények és a társaság már meglévő saját részvényei együttesen nem haladhatják meg a társaság alaptőkéjének a 25 százalékát.

A részvény-visszavásárlás június 19-től június 26-ig tart. Amennyiben ez idő alatt a visszavásárolt részvények ellenértéke nem éri el a 24,0 milliárd forintot, a társaság 2024 őszén tervezi folytatni a visszavásárlást – írták.

A tranzakciók végrehajtására az Erste Befektetési Zrt., mint befektetési szolgáltató bevonásával kerül sor.

A Telekom részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a papír kedden 1028 forinton zárt, az elmúlt év legmagasabb árfolyama 1062 forint, a legalacsonyabb 402 forint volt.

Címlapról ajánljuk
A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
Nagy esés után kapaszkodtak a tőzsdék

Nagy esés után kapaszkodtak a tőzsdék

Az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt szerda reggel a kereskedés, ezt követően Európában a tegnapi esést követően már pluszban nyitottak a tőzsdék, a déli órákra azonban elfogyott a lendület és lefordultak a vezető részvényindexek, Amerikában azonban szerény emelkedést láttunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×