eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Nyitókép: Pixabay

Bezárják a körösladányi Henkel gyárat

Közel 500 munkavállaló érintett.

A Henkel Magyarország Kft. vegyipari cég bezárja a Békés vármegyei Körösladányban működő gyárát - jelentette be a társaság a honlapján. Azt írták, a Henkel átalakítja a gyártási tevékenységét Magyarországon, amelynek következtében a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban leáll, a gyár végleges bezárását pedig az év végére tervezi a cég.

A döntés meghozatala a közlés szerint a fogyasztói igények változása miatt vált szükségessé, amely a cég portfóliójában is változásokat eredményezett, egyúttal termelési tevékenysége kiigazítását tette szükségessé.

A vállalat tisztában van azzal, milyen hatással lesz a munkavállalókra és a helyi közösségre a gyár bezárása, és céljuk, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogassák az érintett munkavállalókat ebben az átmeneti időszakban - olvasható a bejelentésben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben reagált a hírre, jelezve, segíteni fogják a vállalat dolgozóinak az elhelyezkedését. A minisztérium fokozott figyelemmel kíséri a Henkel Magyarország Kft. működését, a munkavállalókat érintő változásokat. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat aktív kapcsolatot tart a vállalattal, illetve a Békés Vármegyei Kormányhivatallal a dolgozók mielőbbi elhelyezkedésének elősegítése érdekében.

A foglalkoztatási szolgálat május végi adatai szerint Békés vármegyében közel 1200, a szomszédos vármegyékben pedig további, több mint 16 ezer betöltetlen álláshely van, ami hozzájárulhat a cég munkavállalóinak gyors elhelyezkedéséhez - írta az NGM.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat már a tényleges elbocsátások kezdete előtt kész azonnali segítséget nyújtani a cég körösladányi üzemének esetében is. Az érintett, közel 500 munkavállalónak átképzések, munkaerő-közvetítés, illetve a különböző munkaerő-piaci programokba való bevonás formájában tudnak segítséget biztosítani. A munkából-munkába elv érvényesítése érdekében a kormányhivatallal együttműködve állásbörzéket, csoportos tájékoztatókat szerveznek, ügyfélfogadási időben folyamatosan állnak az álláskeresők rendelkezésére a potenciális munkáltatók felderítése érdekében. A dolgozók újbóli munkába állásának támogatását célozzák a kormányzat uniós és hazai finanszírozású mobilitást ösztönző- és bértámogatási programjai egyaránt - olvasható az NGM közleményében.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×