eur:
394.95
usd:
367.81
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Join a young chauffeur on a unique journey through the challenges of flu season. This 4k image encapsulates the bearded mans discomfort, showcasing sneezing and coughing on city streets.
Nyitókép: Alexandr Musuc/Getty Images

Fáj a feje, lázas, alig bír nyelni - ennyi betegszabadság jár az idén

Évente 15 munkanapnyi betegszabadság jár egységesen, minden magyar dolgozó számára.

Ha évközben munkahelyet váltunk, úgy a munkaév hátralévő részével arányosan járnak a betegszabadság szabadnapjai is, ugyanúgy, ahogy a sima fizetett szabadság esetében - írja a penzcentrum.hu.

A betegszabadság 15 munkanapnyi ideje alatt a távollevő dolgozónak a távolléti díj 70%-át köteles folyósítani a munkáltatója – vagyis a betegszabadság mértéke nagyban függ attól, hogy ki mennyit keres a munkahelyén.

Amit még érdemes tudni, hogy a dolgozó betegsége esetén elsősorban automatikusan betegszabadság jár (ez a keresőképtelen személy saját betegségére vonatkozik), azonban, ha a betegszabadság ideje lejár, onnantól már táppénzes állományba kerülünk.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 17:19
×
×
×
×