eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
fotó: MÁV
Nyitókép: MÁV

Dőlt a pótdij a MÁV-hoz

Tavaly a pótdíjbefizetésekből a MÁV-Start kasszájába 88 millió forint, a Volánbuszhoz pedig majdnem 60 millió forint folyt be - közölte a MÁV Zrt..

A közlemény szerint a MÁV-Start jegyvizsgálói 2022-ben 19 ezer alkalommal, 2023-ban pedig több mint 30 százalékkal többször, 25 ezer esetben szabtak ki büntetést a jegy nélkül utazók részére, a növekedés egyik oka a vasúttársaság szerint a tavalyi év rekord utasforgalma lehet.

Az elmúlt évben csaknem 6700 ügyet sikerült lezárni, ezzel 35 millió forintnyi tartozást egyenlítettek ki a MÁV-Start felé, amihez hozzáadódtak a korábbi évekből visszamaradt büntetések befizetései is;

a legnagyobb egyösszegű befizetés csaknem 430 ezer forint volt.

Jelenleg több mint 70 ezer utas 170 ezer tartozását kezeli a vasúttársaság 4,1 milliárd forint értékben - tették hozzá.

A Volánbusz járatain 2023-ban 13 ezer esetben szabtak ki pótdíjat 223,9 millió forint értékben. Tavaly összesen 59,9 millió forint érkezett be az elmúlt évek tartozásainak rendezésével.

A pótdíjat meg nem fizetőkkel szemben a társaság minden esetben megteszi a szükséges lépéseket, jelenleg 790 bliccelés vár jogi végrehajtásra - írták.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a bírságot kapott bliccelők a nagyobb problémákat, a felesleges többletköltségeket kerülhetik el azzal, ha tartozásukat mihamarabb rendezik. Ehhez a MÁV-Volán-csoport segítségét is kérhetik: egyedi fizetési konstrukciót, részletfizetést, fizetési halasztást is kaphatnak, ha szeretnék rendezni tartozásukat - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×