eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Rövid idő alatt megduplázta eladásait a Lamborghini

2023-ban először adott el tízezernél több autót az olasz gyártó, éppen fennállásának 60. évében, holott nem sokkal ezelőtt ennek a mennyiségnek a fele is nagy szó volt számára.

Az Ursus sport-SUV bevezetése lendítette ál először az olasz luxusautó-márkát az 5000-es eladási számon 2018-ban, most pedig, pont öt évvel később először történt, hogy az egy év alatt világszerte eladott járműveik száma öt számjegyű volt - írja a Vezess.hu.

Az autós portál szerint a járvány nélkül hamarabb is sikerülhetett volna megugrani ezt az eladási számot, de mindentől függetlenül 2022 után 10 százalékos növekedéssel 10 112 autót adott el tavaly a márka. 40 százalékuk Európában és a Közel-Keleten, valamennyivel kevesebb Észak-Amerikában, 25 százalék pedig a Távol-Keleten talált gazdára - ez eladási rekord mindhárom térségben.

Az abszolút bestseller a már említett Ursus modell 6087 eladott példánnyal, a Huracánból pedig 3962 kelt el. Mint írják, eladták az Aventador utolsó példányait (pontosan tizenkettőt), valamint ötvenegy olyan, teljesen egyedi vagy kisszériás modellt, amelyekből mostanában egyre többet mutat be nem csak a Lamborghini, de a luxusautó-szegmens többi szereplője is.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×