eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Elektromos autóval állt elő a Xiaomi - videó

A világ öt legnagyobb autógyártója közé kíván bekerülni.

A Xiaomi kínai okostelefon-gyártó csütörtökön bemutatta első elektromos járművét, és bejelentette, hogy a világ öt legnagyobb autógyártója közé kíván bekerülni.

Az SU7 névre keresztelt szedán egy olyan pillanatban debütált, amikor Kínát, a világ legnagyobb autópiacát kapacitásbőség és lassuló keresletnövekedés jellemzi, ami komoly árháborút robbantott ki.

Lei Jun vezérigazgató az autót bemutató eseményen egyebek között azt mondta, hogy a következő 15-20 évben a Xiaomi a világ öt vezető autógyártójának egyike lesz.

Több más technológia céghez hasonlóan a Xiaomi is arra törekszik, hogy alaptevékenységein túl más területek, így az elektromos járművek gyártása felé terjeszkedjen. A Xiaomi 2021-ben jelentette be autógyártási tervét, és arra tett ígéretet, hogy 10 milliárd dollárt fektet be az ágazatba több mint egy évtized alatt.

A Xiaomi márkájú autók a BAIC Group állami tulajdonú járműgyártó egyik cégének évi 200 000 járműgyártó kapacitással rendelkező pekingi gyárában készülnek.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×