eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Steel oil pipes from refinery in desert during sunset.
Nyitókép: imaginima/Getty Images

Váratlan fordulat: mélyponton az olajár

Október utolsó napjaiban nagyot esett világpiaci olajár: a Brent az izraeli háború előtti szintre, a WTI két hónapos mélypontra esett.

A hét első két napján nagyot esett az olajár: a Brent 90-ről 85 dollárra süllyedt, az amerikai WTI típus pedig 86-ról 81-re. Utóbbi esetében ez augusztus vége óta nem látott mélypont, a nálunk meghatározó Brent esetében alacsonyabb, mint október 7-edike óta bármikor, így visszaesett a Hamász terrorszervezet is Izrael közti háború előtti szintre – írja a novekedes.hu.

A háború kezdete óta sorra hangoztak el a magas olajárra vonatkozó jóslatok, ezért sok vásárló előrehozta vételeit, megemelve az árat a hónap közepén, de ők befejezhették vásárlásaikat, a várt kínálatcsökkenés pedig csak nem következett be. Ha valamit a piacon túl sokan várnak, gyakran az ellenkezője valósul meg: az előrehozott vásárlások miatt nem maradt olyan sok vevő, a kínálat viszont változatlan.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×