eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Még egy csapás az elektromos autósokra

November 1-től megszűnt a Penny Marketnél az ingyenes töltés. Cserébe éjjel nappla használhatok lesznek a "kutak". Már az áruk is megvan.

A villanyautosok.hu járt utána annak, hogy a diszkontláncok közül utolsóként, a Penny Market is fizetőssé tette a parkolóiban lévő töltőoszlopait.

Mivel a többi haszonló diszkontáruház már korábban megszüneteltette az ingyenes e-autó-töltést, ezért a szaklap szerint több helyen volt helyzet is, hogy a közeli házak lakói egész éjjel foglalták az oszlopokat, így a vállalat idén már a nyitvatartási időre korlátozta működésüket.

A Penny 2017 óta üzemeltet töltőket Magyarországon, 2020-tól pedig ezek a Polyfazer alkalmazással indíthatóak. A rendszer nemrég elkezdte a regisztrált email címre a nullás számlák küldését a töltésekről, ami előrevetítette, hogy hamarosan változás lesz.

Egy olvasójuk pár napja fotózta le az oszlopokra ragasztott új tájékoztató címkék egyikét, amely elárulta, hogy 179 Ft/ kWh lesz majd a töltés díja.

A változásért cserébe

a nap 24 órájában rendelkezésre állnak majd.

A Penny 70 helyszínen kínál 22 kW-os teljesítményű AC töltést vásárlóinak. A lap térképet is mellékelt a cikkéhez.

A Penny előtt a Lidl is fizetőssé tette a kútjait, erre szeptemberben került sor. Itt a legolcsóbb töltés 149 Ft/kWh.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×