eur:
394.8
usd:
365.38
bux:
71576.28
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Industrial equipment (pipes, manometer/pressure gauge, levers, faucets, indicators) in a natural gas compressor station.
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Van egy kis gond – megugrott a gáz ára

Többhetes csúcsra ugrott az európai gázár, miután a friss hírek szerint a tervezettnél tovább fognak tartani a norvég karbantartási leállások.

A norvég gázrendszer-üzemeltető Gassco a hétvégén meghosszabbította a Skarv mező leállítását október 2-ig, majd tegnap ismét kitolta a karbantartásokat október 8-ig. A fejleményre reagálva megugrott a gázár, a holland TTF gáztőzsdén 11 százalékkal emelkedett a jegyzésár, és megawatt-óránként 44,9 eurón is állt,. Ilyen magas árfolyam utoljára áprilisban volt – írja a Portfolio.

Az európai gáztárolói töltöttség azonban rendkívül magas szinten áll, illetve elemzők szerint a meleg időjárásra vonatkozó előrejelzések is korlátozhatják a további emelkedést.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×