eur:
394.59
usd:
365.44
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
fotó: Városi Szolgáltató Nonprofit ZRT.
Nyitókép: Városi Szolgáltató Nonprofit ZRT.

Újabb közkedvelt helyen emelik a parkolási díjat

2023. június 1-jével módosítják a parkolás szabályait Szentendrén.

Szentendrén 940 kijelölt parkolóhely van, ebből a II-es zónában – ahol a regisztrált gépkocsikkal, illetve bérlettel kedvezményesen lehet várakozni – 633 parkolóhely található. Eddig 4465 gépkocsit regisztráltak és 405 bérletet váltottak – írja a Szentendrei Médiaközpont oldala.

A városi honlapra hivatkozva azt közlik, a II-es parkolási zónába tartozó területeken elkerülhetetlen lesz a munkavállalói bérletek felhasználási helyének módosítása. Jelenleg ennek előkészítésén dolgoznak a városházán.

20 százalékkal emelik a díjakat,

de a korábban kiváltott engedélyek még a régi szabályok szerint használhatók.

A díjemelés a parkolási díjakra és a bérletek árára vonatkozik. A pótdíjak mértéke a jogszabály által előírt arányban növekszik. Ennek megfelelően az I-es parkoló zónában a buszok parkolási díja 2760 forint/órára, a II-es parkoló zónában a parkolási díj 460 forint/órára, a III-as zónában pedig 640 forint/órára emelkedik. A védett övezetekbe továbbra is csak behajtási engedély birtokában lehet behajtani és várakozni.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×