eur:
394.68
usd:
366.01
bux:
71498.31
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Tojások rekeszekben a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. sápi telephelyén 2019. október 10-én. A Nemzetközi Tojásszövetség 20 évvel ezelőtt hirdette meg október második péntekére a tojás világnapját. Ezen a napon a tojás táplálkozásban játszott szerepének fontosságára hívják fel a figyelmet. Az anyatej után a tojás a legteljesebb, mással nehezen pótolható fehérje, zsírjai, ásványi anyagai és vitaminjai ideális arányúak, D-vitamin forrásként kimagasló jelentőségű.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Rámennek a tojásra és sonkára az ellenőrök, már zajlik az akció

Az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, Nobilis Márton március 14-től rendelte el az országos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést.

Az ellenőrök többek között fokozottan vizsgálják majd a tojás és az édesipari termékek forgalmazását, míg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriumában sonkákat, hidegkonyhai készítményeket, valamint tojásfestékeket vizsgálnak majd.

A tavaszi akció március 14-től egész húsvét hétfőig, azaz április 10-ig tart majd - tették hozzá.

Az ellenőrök élelmiszer-előállító és -forgalmazó helyeket egyaránt felkeresnek, és kiemelten vizsgálják majd olyan jellegzetes termékkörök forgalmazását, mint

a sonka, az étkezési tojás, a hidegkonyhai készítmények, az édesipari termékek, a zöldségek, a gyümölcsök, a borok és az alkoholos italok.

Természetesen laboratóriumi vizsgálatokra is sor kerül. A Nébih laboratóriumaiba pácolt, füstölt, nyers sonkákat, hidegkonyhai készítményeket (például majonézt, tojást tartalmazó salátákat, sonkatekercseket), valamint tojásfestékeket ellenőriznek majd - hangsúlyozta Nobilis Márton.

Ezzel összhangban a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés egészen a húsvéti időszak végéig tart, hogy a megnövekedett forgalom mellett is kizárólag biztonságos termékek kerüljenek a fogyasztókhoz - áll az AM közleményében.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Kedvezmények és apróbetűs részek a diákszámla-csomagoknál: mi alapján válasszunk?

Kedvezmények és apróbetűs részek a diákszámla-csomagoknál: mi alapján válasszunk?

Sokan az egyetemi tanulmányaik megkezdésével párhuzamosan nyitják meg első lakossági folyószámlájukat, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Közeleg az egyetemi ponthatárok kihirdetése, ezért mostanában egyre több családban és fiatal felnőttben merül fel a kérdés: mire figyeljenek a bank kiválasztásakor? Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak diákszámla-konstrukciót a leendő ügyfelek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×