eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
fotó: MÁV-Start
Nyitókép: MÁV-Start

Indul a bicajszezon a vasúton is

A fővárost a Tisza-tóval összekötő Tisza-tó expressz közvetlen járatként március 11-től május 21-ig és szeptember 2-ától novemberig hétvégén és ünnepnapokon; május 22-étől nyár végéig pedig naponta közlekedik a Keleti pályaudvarról.

A vonat Tiszafüredet érintve Balmazújvárosig jár. Azért fontos ez az útvonal, mert közel 50 – igény esetén bővíthető – kerékpárhellyel szolgálja az utasokat.

2022-ben a Tisza-tavi kerékpáros utazások száma 21 ezer volt, 7710 darab Tisza-tavi kerékpárjegyet értékesített a MÁV-START.

Az újdonságok közül kiemelhető, hogy 2022 vége óta Budapestről már óránként közvetlenül elérhető Gyöngyös a Mátra InterRégió vonatokkal, az akadálymentes FLIRT vagy emeletes KISS motorvonatok 6-12 kerékpárhely áll az utasok rendelkezésére.

A fejlesztéseknek köszönhetően 2022-ben a MÁV-START járatain országszerte csaknem 1,2 millióan szállítottak kerékpárt vasúton, ami 18 százalékkal haladta meg a 2021-es biciklis forgalmat.

A Balatonnál például 20 százalékkal több biciklit szállítottak vasúton az előző évhez képest.

2021-ben az Európai Kerékpár Szövetség rangsora alapján a MÁV-START kerékpáros szolgáltatása a 4. helyezést érte el.

A társaság kiemeli, hogy a vasúti bérlettel rendelkező utasok, szombaton és vasárnap a bérleten feltüntetett viszonylaton díjmentes kerékpárjegy megváltásával ingyenesen vihetik magukkal biciklijüket.

fotó: MÁV-Start
fotó: MÁV-Start

Idén a VOLÁNBUSZ tavalyhoz hasonlóan a nyári időszámítás ideje alatt tervezi a kerékpárszállítási szolgáltatásának biztosítását. Ennek megfelelően március 26-tól október 28-ig a tavalyi évvel megegyezően a Budapest és a Mátra, illetve a Tisza-tó térsége között közlekedő autóbuszok mellett a Budapest és Salgótarján, Eger, Kazincbarcika, valamint Miskolc között közlekedő egyes járatokon biztosított a kerékpárok szállítása a megadott megállóhelyek között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 09:17
×
×
×
×