eur:
394.88
usd:
367.64
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Vasúti sínek a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítéséről tartott sajtótájékoztató helyszínén, a Kiskőrös vasútállomás közelében lévő rakodóterületen 2022. augusztus 26-án. A több mint 2 milliárd dollár értékű, 2025-re elkészülő beruházás jelenlegi szakaszában nagyteljesítményű speciális gépekkel dolgoznak a pálya kialakításán. A vonal teljes megújításával a Kínából Európába tartó áruk a görögországi kikötők érintésével leggyorsabban Magyarországon keresztül érhetik majd el úti céljukat.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Aggasztó hírek jöttek Kínából, de van egy kis remény

Kína kivitele és behozatala is csökkent az idei első két hónapban éves összevetésben - közölte az ázsiai ország vámhivatala.

Kivételesen összevont adatokat közölt a hivatal, amely a holdújév idén januárra esett ünnepe miatt nem ismertetett számokat az év első hónapjáról.

A február végével záródott idei első két hónapban a kínai export 6,8 százalékkal, 506,3 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos időszakához képest a mérséklődő globális kereslet hatására. Elemzők nagyobb, 9,4 százalékos eséssel számoltak.

Az import 10,2 százalékkal, 389,42 milliárd dollárra csökkent, az elemzők kevésbé nagy, 5,5 százalékos visszaesést vártak.

A kéthavi kínai külkereskedelmi többlet 116,88 milliárd dollár volt,

szemben az egy évvel korábbi 109,7 milliárd dollárral.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 17:19
×
×
×
×