eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Védőmaszkot viselő férfi az Amazon.com elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég New York-i irodaházában 2020. május 27-én. A koronavírus-járvány miatt a nem létfontosságú üzleteknek és vállalkozásoknak fel kellett függeszteni a működésüket az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Van cég, amely azért fizet, hogy felmondjon a dolgozó

Az Amazon tömeges elbocsátásban válik meg munkavállalói egy részétől, bizonyos részlegek dolgozói ugyanakkor arról kaptak levelet, ha szeretnék, őket is elküldheti a cég.

A levelet többek között a humán erőforrás és munkavállalói szolgáltatások területén dolgozók közül kapták meg néhányan, az önkéntes távozásért cserébe pedig szép összeget kínál nekik Jeff Bezos cége – írja a CNBC.

Az Amazon azoknak, akik hajlandók elhagyni kötelékét a megkérdezettek közül, háromhavi végkielégítést ad, illetve ezen felül minden, a cégnél töltött fél évért cserébe egyheti fizetést tesz még a borítékba.

Ezen felül 12 héten át kapnak még pénzt arra, hogy biztosításukat fizethessék, amely egyébként december végéig érvényes marad.

November 29-ig kell a megkeresetteknek dönteniük

arról, élnek-e a lehetőséggel, és december 5-ig meggondolhatják magukat azzal kapcsolatosan. Decemberben mindenkit értesít a cég arról, hogy elfogadja-e kérelmét, és azoknak, akik esetében pozitív az elbírálás, december 23. lesz az utolsó napja a cégnél.

Az önkéntes végkielégítési program az első lépés az Amazonon belüli üzletágak újraszervezésére – áll a dokumentumokban, ami azt jelzi, hogy a közeljövőben elbocsátásokra kerülhet sor a részlegeknél. Az Amazon arra ösztönzi a dolgozókat, hogy éljenek a lehetőséggel.

A cég ezen a héten vágott bele 28 éves történelmének legnagyobb létszámleépítésébe. Dave Limp, az Amazon hardverért felelős vezetője szerdán közölte, hogy a vállalat megkezdte az alkalmazottak elbocsátását az eszközökkel és hardverrel foglalkozó részlegénél. Eddig úgy tűnik, hogy az Amazon Alexa és a Luna felhőalapú játékokkal foglalkozó részlegeinek alkalmazottait érintette jelentősen a leépítés.

Az Amazon

akár 10 ezer munkahelyet is megszüntethet,

bár a teljes szám egyelőre képlékeny, mivel a döntéseket üzletáganként hozzák meg egy belső forrás szerint. Sokakat bizonytalan helyzetbe hozott a bejelentés, mivel még nem küldtek ki értesítést a teljes vállalatot érintő leépítésekről.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×