eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter beszédet mond Csengődön, az első közösen üzemeltetett postai és takarékbanki fiók megnyitóján 2020. november 6-án. Mellette Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója (b2), Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója (b3) Szőllősi Béla a Magyar Posta Zrt. kelet-magyarországi területi igazgatója (j2) és Pivarcsi Csaba polgármester (j).
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Több tízmilliós bírságot kapott a Takarékbank

A Magyar Nemzeti Bank a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenysége terén feltárt hiányosságok miatt szabta ki a büntetést.

A bank több pénzmosásgyanús ügyletet egyáltalán nem, vagy nem haladéktalanul jelentett be, illetve több esetben nem tett ismételt bejelentést sem az illetékes hatóságnak, továbbá nem megfelelően működtette szűrőrendszerét - állapította meg a jegybank a Takarékbank Zrt.-nél tartott célvizsgálat során, amelyben a 2018 júliusától induló időszakot tekintette át.

Az MNB a Takarékbank pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenységével összefüggésben a legsúlyosabb hiányosságokat a hitelintézet szűrőrendszerének működtetésénél azonosította a jogszabályban előírt egyes kötelező szűrési esetek alkalmazásánál, továbbá a szűrési riasztások határidőben történő feldolgozásánál.

Az MNB szerint a pénzügyi intézményeknek a témában az az egyik legfontosabb kötelezettsége, hogy pénzmosásra, terrorizmus finanszírozására utaló adat, illetve bármilyen eszköz ilyen jellegű, büntetendő cselekményből való származásra utaló adat, tény, körülmény felmerülésénél haladéktalanul bejelentést tegyenek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalon belül működő pénzügyi információs egység felé.

A jegybank a bírság kiszabása mellett a jogsértések típusától függően idén év végéig és jövő márciusig kötelezte a Takarékbankot a hiányosságok kijavítására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×