eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Contactless payment with debit card, coffee shop open after lockdown. Midsection.
Nyitókép: Halfpoint/Getty Images

Hasít az elektronikus fizetés Magyarországon

Az elektronikus fizetési forgalom erőteljes bővüléséről számolt be második negyedévi statisztikái alapján az OTP Csoport,

A bank csütörtöki közleményében ismertette: a kártyaelfogadási tranzakciók száma és volumene 30 százalék felett növekedett a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest miután az első negyedévben is hasonló mértékű volt a növekedés.

Rámutattak: a folyamatot az év eleji egyszeri támogatások – mint a családi adóvisszatérítés –, a járvány enyhülésének következtében fellendült turizmus, az emelkedő infláció és az orosz–urán konfliktus elől menekülők magyarországi vásárlásai is táplálták.

A pénzintézet szakértői szerint az elektronikus fizetés volumene a második fél évben tovább növekszik, de az első fél évre jellemző dinamikus fejlődés üteme csökkenni fog.

A pénzintézet jelezte, hogy a SimpleBusiness forgalma az idei második negyedévben 188 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszakét, míg a tranzakciók száma 272 százalékkal.

A SimpleBusiness elektronikus fizetési megoldás olyan alkalmazás, amellyel a kereskedő POS-terminálként használhatja mobiltelefonját. Az applikációt a hitelintézet kezdő- vagy 30 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező vállalkozásoknak javasolja; magasabb árbevétel esetén POS-terminál igénylését ajánlják – írták a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×