eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Budapest, 2021. december 31. Repülőgépek parkolnak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján. Balra a repülőtér irányítótornya. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ferihegy 3.: megkezdődött a toborzás

Feladta az első álláshirdetéseket az épülő új terminálhoz a Budapest Airport. A ferihegyi repteret üzemeltető cég azzal toboroz, hogy akit kiválasztanak, az részese lehet a legnagyobb repülőtér-fejlesztési projektnek.

Az elmúlt napokban a legnagyobb hazai és nemzetközi munkaerőpiaci oldalakon is olyan álláshirdetéseket adott fel a Budapest Airport Zrt., amelyek szerint már a 3-as terminálhoz kapcsolódó munkakörökre keresnek humánerőforrást – írja a VG.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég egészen pontosan projektasszisztenst keres a 3-as terminál dokumentációs rendszerének létrehozására. A hirdetés azzal a szöveggel teszi vonzóbbá, hogy akit kiválasztanak rá, az a kezdetektől tagja lehet a Budapest Airport legújabb projektcsapatának, amely a legnagyobb repülőtér-fejlesztést fogja támogatni.

Egy másik hirdetésben asszisztenst keresnek a projektcsapat mellé, aki elsődlegesen HR-területen látna el teendőket. Mindkét hirdetés esetében a munkavégzés helyszíne az 1-es terminál.

Mikor?

A Bud Flyer című tematikus blog úgy értékelte a nyitott pozíciók megjelenését, hogy a Budapest Airport készül a T3-projekttel. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bővítése régóta napirenden van, hol kevesebb, hol több intenzitással. Legutóbb az idén februárban nyilatkozott arról a Budapest Airport vezérigazgatója, Chris Dinsdale, hogy a korábbiaknál is nagyobb beruházások következnek a repülőtéren. Ezek egyike az 1. Terminál újranyitása, ennek előkészítő munkálatai már tavaly megkezdődtek, és most az engedélyezési szakaszban van a folyamat. A másik pedig az új 3. Terminál építése, amelynél ugyancsak elstartolt az előkészület. A tervek megvannak, a repülőteret folyamatosan készítik fel a jelentős építkezésre.

Ha minden a terv szerint halad, akkor az 1. Terminál már 2024 nyarán köszöntheti az utasokat, míg a 3. Terminál várhatóan 2028-ra készül el.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×