eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Otthonaik eladására kényszerülhetnek a "Kádár-kockák" lakói

Tömegesen kerülhetnek a piacra a nagy, korszerűtlen fűtésű házak.

A vg.hu számol be arról a felmérésről, amelyet az ingon.hu végzett a legújabb hirdetők között. Ebből az derül ki, hogy a tulajdonosok majdnem 39 százaléka azért akarja eladni jelenlegi házát, mert kisebb és korszerűen szigetelt, vagyis olcsóbban fűthető ingatlant szeretne.

Márpedig a hetvenes-nyolcvanas években, típustervek alapján épült, úgynevezett "kádár-kockák" a legkevésbé energiahatékony házak. Ráadásul 9x9 méteres alapterületükkel még nagy méretűnek is számítanak.

Ezek fűtését tavaly még havi 50-60 ezer forintból meg lehetett oldani, most viszont több százezerbe kerülhet

- írja a portál.

Akiknek nincs pénzük házuk korszerűsítésére, azok szinte biztos, hogy a megtöbbszöröződő rezsit sem tudják majd kifizetni. Így, más megoldás híján, házuk eladása mellett döntöttek nemrég – idézi a vg.hu a felmérés eredményét.

A cikk arról is ír, hogy a rezsicsökkentés módosítása kényszerpályára vitte az ingatlanpiacot is. Már nemcsak azok akarják eladni korszerűtlen házaikat, lakásaikat, akik nem tudják megfizetni a megemelkedett rezsit, hanem azok közül is többen igyekeznek szabadulni az ingatlanjaiktól,

akik korábban befektetési céllal vásároltak régebbi házakat, lakásokat.

A portál azonban idézi az ingon.hu megállapítását, amely szerint "a befektetők nem tűnnek el a piacról, hanem egy alacsonyabb árszinten visszatérnek, akár a leértékelődő, nagy és korszerűtlen ingatlanokra is vevők lesznek, mert van tőkéjük a felújításra, és céljuk a továbbértékesítés".

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×