eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Closeup woman filling form of Individual Income Tax Return,
Nyitókép: pcess609/Getty Images

Kiderült, mi lesz az exkatások könyvelési költségeivel

A könyvelők átlagosan 5 és 20 ezer forint közötti áremeléssel terveznek a kisadózó vállalkozások tételes adójából (kata) kilépő, tevékenységüket átalányadózásban folytató ügyfeleik esetében - derült ki a Billingo online számlázó által július végén elvégzett felmérésből, amelyet mintegy ezer könyvelő töltött ki.

Az online felmérés szerint az érintett könyvelők 48 százaléka 5-10 ezer forinttal, 29 százaléka pedig 10-15 ezer forinttal emelné díjazását.

A válaszadó könyvelők 98 százaléka könyvel katásoknak és csak 2 százalékuknak nincs katás ügyfele. A válaszadók több mint fele jelenleg nem könyvel átalányadós ügyfeleket, és csak minden tizedik közölte, hogy több ilyen ügyfele is van. Több könyvelő is jelezte, hogy a legnagyobb kihívást az átalányadózásból való felkészülés jelenti, mert eddig egyáltalán nem volt ilyen ügyfelük. A válaszadók több mint harmada továbbra sem fog átalányadózókat vállalni.

  • Katás ügyfeleik könyvelésével eddig a megkérdezettek csaknem fele egy órát vagy annál kevesebbet foglalkozott havonta.
  • Az átalányadóra áttérő ügyfeleknél a válaszadók 31,7 százaléka 1-2 órás, 27,4 százaléka pedig 2-3 órás többletmunkára számít.

A könyvelők több mint felének nincs már szabad kapacitása új ügyfeleket vállalni a meglévőkön kívül, és alig 8 százalékuk érzi úgy, hogy akár több mint 10 új ügyfélnek is tudna maradéktalanul könyvelni.

A Billingo Technologies Zrt. tájékoztatása szerint Magyarországon több mint 130 ezer vállalkozás használja a Billingo számlázóprogramot.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×