eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott Elektromobilitás Látogatóközpont megnyitásán a budapesti Millenárison 2018. április 3-án. A bemutatóterem látványos vizuális elemekkel és számos kipróbálható eszközzel segítheti az elektromosautó-használattal kapcsolatos szemléletformálást.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Újabb nemzetközi elismerés a magyar adósságkezelésért

Magyarország első helyen végzett a GlobalCapital Bond Awards díján – közölte Varga Mihály csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

Egy héten belül ez a második nemzetközi elismerés a sikeres adósságkezelésért – fogalmazott a pénzügyminiszter a bejegyzésében, amiben ismertette: a kibocsátók, befektetők, valamint piaci szereplők szavazatai alapján Kelet-Közép-Európa legfigyelemreméltóbb kibocsátójaként díjazták Magyarországot.

A díj odaítélésekor a tavalyi nemzetközi kötvénypiaci teljesítményt értékelték, amelynek során Magyarország eredményesen bocsátott ki alacsony kamatozású és hosszú futamidejű dollár-, euró- és zöldkötvényeket – írta bejegyzésében a tárcavezető.

„A jelenlegi helyzetben a cél a stabilitás megőrzése, ezért a járvány miatt megemelkedett államadósságot csökkenő pályára állítottuk, a következő években GDP-arányosan 63 százalék közelébe mérsékeljük” – erősítette meg a pénzügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×