eur:
394.69
usd:
365.63
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Csak egyetlen feltétellel maradhat a Zöld Otthon program

Az MNB hitelprogramját új, energiahatékony lakások vásárlására és építésére lehet használni és minden várakozást felülmúlt a népszerűsége.

Óriási siker a Zöldotthon program mind banki oldalról, mind az ügyfelek részéről, a program nagymértékben segítette a lakosság energiahatékony újlakásvásárlását és -építését - nyilatkozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Világgazdaságnak.

Patai Mihály a lap keddi számában megjelent interjújában közölte, hogy zöldhitel részesedése az újlakás-vásárlásra és -építésre felvett hiteleken belül fokozatosan nőtt az indulás óta: tavaly novemberben még 50 százalék alatt volt,

idén márciusban pedig már 90 százalékot tett ki és az összes lakáscélú hitelkibocsátás harmadát is meghaladta.

Akár tízezer energiahatékony ingatlan építéséhez biztosíthatott forrást a jegybank, amely nyitott a program folytatására, de csak egy olyan, a hazai lakásállomány energiahatékonyabbá válását célzó gazdaságpolitikai koncepció részeként, amelyben a kormány és a hazai bankszektor egyaránt meghatározó részt vállal - mondta a jegybank alelnöke.

Közölte azt is, hogy az eddigi adataink szerint a program tavaly októberi indulása és április vége között csaknem 6000 hitelszerződést kötöttek meg a pénzintézetek 187 milliárd forint összegben és a lap értesülései szerint a fennmaradó több mint 100 milliárd forint nagy része is le van már kötve.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×