eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
modern aircraft of an airfield
Nyitókép: frankpeters/Getty Images

19 órás rekorder repülőjáratokat indíthat 2025-ben a Qantas

A közvetlen járatok Ausztráliát New Yorkkal, illetve Londonnal kötik majd össze: 12 Airbus A350-1110s gépet rendelt az ausztrál légitársaság, hogy elindíthassa azokat.

A világ leghosszabb repülőútjára vállalkozhatnak azok, akik jegyet váltanak ezekre a járatokra, melyeket 238 férőhelyes gépekkel teljesít majd a Qantas. A kényelemnek nagy szerep jut a járatokon a több mint 19 órás menetidő miatt – a négy különböző osztályon eltérő szolgáltatások kapcsolódnak majd ehhez a vezérlő elvhez a CNN cikke szerint.

A first class, azaz első osztály utasainak rendelkezésére áll majd ágy mellett dönthető ülés és szekrényke is. Lesz a gépeken business class is, valamint prémium turistaosztály és turistaosztály. A legalacsonyabb kategóriás jegyek is többet adnak majd, mint egy átlagos járat esetében, mivel 82 centiméter széles ülésekben foglalhatnak helyet az utasok, szemben az átlagos 76-79 centiméter széles helyekkel.

A repülőkön olyan közös tereket is berendeznek majd, amelyekben egészséges snackeket kínálnak az utasoknak, akik itt kinyújtóztathatják tagjaikat is.

A járatok Melbourne, illetve Sydney városából indulnak majd.

Alan Joyce, a Qantas igazgatója úgy nyilatkozott az évek óta tervezgetett projekt kapcsán, hogy ezzel végre sikerül egyrepülésnyi távolságba hozni a világ más nagyvárosait, eddig ugyanis az átszállásokkal kapcsolatos nehézségek tették bonyolulttá az Ausztráliába és Ausztráliából való utazást. Ennek azonban most vége.

Embereken tesztelik a hosszú repülés hatását

A társaság 2019 óta végez tesztrepüléseket a tervezett útvonalakon: az utasok és a Qantas alkalmazottai repülés közben folyamatos megfigyelés alatt álltak, hogy kiderülhessen, milyen hatása van egy ilyen hosszú repülőútnak az emberi szervezetre.

Az alvással és mozgással töltött idő mellett a folyadék- és élelmiszer-bevitelt is megfigyelték.

A projektet a koronavírus késleltette, de Joyce továbbra is fontosnak tartja megvalósítását: az idén tervezik befejezni belföldi flottájuk korszerűsítését, ezt követően pedig bele fognak vágni a Sunrise, azaz Napfelkelte névre keresztelt projektbe is, melynek keretében 2024-ben vagy 2025-ben indulhatnak el az első járatok.

Azt is latolgatja a cég, hogy később Párizst és Frankfurtot is bevonja majd az elérhető városok körébe. Korábban arról is szó volt, hogy Brisbane-ből is indítanak majd járatot ilyen hosszú távra, de ez nem biztos, 2022 márciusában ugyanakkor már elindították a Melbourne-t Dallasszal összekötő, 17 órás járatukat.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×