eur:
394.96
usd:
367.32
bux:
71490.06
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krím Oroszországhoz csatolásának nyolcadik évfordulója alkalmából rendezett koncerten Moszkvában 2022. március 18-án. A Krím félszigetet 2014-ben csatolta el Oroszország Ukrajnától, a félszigeten megrendezett népszavazás eredményére hivatkozva, amit a nemzetközi közösség túlnyomó többsége nem ismert el.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik pool/Ramil Szitdikov

Értesülés: Vlagyimir Putyin készül valamire a rubellel fizetni nem tudók ellen

Rubel kell a gázvásárláshoz – mindenkinek. Méghozzá március 31-ig.

Kelet-európai sajtótudósításokra hivatkozva a Telex azt írja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök utasította a moszkvai kormányt és az orosz jegybankot, hogy készítsék elő a rubelelszámolást a "barátságtalan országokkal" szemben – ismert, mindazon ország ilyennek minősül, amely a február végén indított háború ota Ukrajnát segíti, illetve szankciókat fogad el Oroszországgal szemben, így akár Magyarország is érintett lehet.

Az orosz elnök a múlt héten jelezte, kész rubelre átállítani az elszámolást azért az energiahordozóért, amit kínál, az eredeti dollár és euró helyett. Ez szerződésmódosításnak minősül, amely által elsőként Németország és Lengyelország tiltakozott.

A mostani információk szerint e hónap végéig végre kell hajtani az elszámolási intézkedést.

Hazánk tavaly szeptemberben 15 évre szerződött gázszállításra Oroszországgal, a szerződést a magyar kormány szombati közlése alapján érvényesnek tudja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Idén 5 éves a Sustainable World konferencia - Mutatjuk, honnan indultunk

Idén 5 éves a Sustainable World konferencia - Mutatjuk, honnan indultunk

Ötödik alkalommal rendezzük meg a Sustainable World konferenciát. Először 2020-ban rajtolt el a fenntarthatósági üzleti rendezvényünk nehezített pályán, hiszen a járványhelyzet miatt kizárólag az előadók vehettek részt fizikailag a rendezvényen. A hibrid - online és fizikailag is megtartott - rendezvény lendületét azonban ez sem vehette el, hiszen egyre több vállalatnak, intézménynek és egyénnek fontos a zöld átállás és a fenntarthatóság, amit jól mutat, hogy 6-7 témakört lefedve, egy fenntarthatósági iparági konferenciává nőtte ki magát a Portfolio-s berkekben csak "Susinak" becézett rendezvény. Készülve a következő, szeptember 4-i alkalomra, egy összefoglaló cikksorozattal jelentkezünk az elmúlt évek legfontosabb idézeteiből, témáiból. Lássuk, mivel foglalkoztunk 2020-ban az első fenntarthatósági konferenciánkon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×