eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bitcoin logo of an abstract glowing particle on circuit board and rising red color graph.
Nyitókép: Yuichiro Chino/Getty Images

Oroszország fontolgatja, hogy bitcoint is elfogadjon a gázért

A nyugati szankciók fényében, a baráti országok esetében.

Egy csütörtökön tartott sajtótájékoztatón az orosz duma energetikai bizottságának elnöke arról beszélt, hogy amikor olyan „baráti” országokról van szó, mint Kína vagy Törökország, Oroszország hajlandó rugalmasabban kezelni a fizetési lehetőségeket – idézi a Portfolio a CNBC hírét.

Pavel Zavalnij elnök elmondta, hogy fontolgatják annak lehetőségét, hogy a vásárló nemzet saját fiat valutája mellett Bitcoint is elfogadjanak az orosz energiaexport kifizetésének lehetőségeként. „Már régóta javasoljuk Kínának, hogy a rubel és a jüan nemzeti valutában történő elszámolásra térjenek át. Törökországgal pedig líra és rubel lesz” – mondta Zavalny, majd hozzátette: ‚Bitcoinnal is lehet kereskedni”.

Az energetikai bizottság elnöke szerdán megerősítette Vlagyimir Putyin elnök korábbi ígéretét is, miszerint a „barátságtalan” országoknak orosz rubelben kell fizetniük a gázért. „Ha vásárolni akarnak, akkor fizessenek vagy kemény valutában, ami számunkra aranyat jelent, vagy fizessenek úgy, ahogy nekünk kényelmes, vagyis a nemzeti valutában” – fogalmazott Zavalnij.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×