eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Hand is turning a dice and changes the direction of an arrow symbolizing that the interest rates are going down (or vice versa)
Nyitókép: Fokusiert/Getty Images

Döntött az MNB az egyhetes betéti kamat emeléséről is

A nagyon bizonytalan környezetben a jegybank kitartott a 30 bázispontos kamatemelési tempó mellett.

A jegybank kitartott a korábban sugallt 30 bázispontos kamatemelési tempó mellett, így az egyhetes betéti (irányadó) kamatát 4,3 százalékról 4,6-ra emelte – írja a Portfolio.

Az előzetes várakozás az volt, hogy a jegybank folytatja az irányadó kamat viszonylag lassú, de kitartó, egyenletes emelését, és ma 30 bázisponttal szigorít. A szigorítás oka az infláció, amely hónapról hónapra kellemetlen meglepetést okozva gyorsult, és most tovább fokozza a bizonytalanságot, hogy Oroszország hajnalban letámadást indított Ukrajna ellen.

A piacokon óriási a felbolydulás, a devizák ráfolyama esik, az olaj és a gáz ára az egekbe szökött, de az MNB kitartott a várt 30 bázispontos emelés mellett. Indoklást az egyhetes kamathoz a jegybank nem rendel.

Kedden 3,40 százalékra emelte a jegybank monetáris tanácsa az alapkamatot, ugyanennyivel nőttek a kamatfolyosó szélei is.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×