eur:
394.66
usd:
365.85
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Los Angeles, 2017. november 17.A Tesla Motors által közreadott képen Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bemutatja az amerikai cég elektromos meghajtású kétüléses sportkabrioletjét, a Roadstert a Los Angeles-i tervezőközpontban 2017. november 16-án. (MTI//EPA/Tesla)
Nyitókép: MTI//EPA/Tesla

Folytatta szokatlan akcióját a világ leggazdagabb embere

Ezúttal egymilliárd dollár értékben vált meg részesedéstől a saját cégéből.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója ismét több mint egymilliárd dollárért adott el Tesla-részvényeket saját pakettjéből.

Az amerikai tőzsdei felügyeletnek benyújtott jelentés alapján Elon Musk 934 ezer részvényt értékesített 1,02 milliárd dollárért.

A Tesla alapító-vezérigazgatója egyben a vállalat legnagyobb részvényese is. Elon Musk november elején indított szavazást a Twitteren arról, hogy adjon-e el részvényeket adófizetés érdekében Tesla-pakettjéből.

Musk eddig 15,6 millió Tesla-részvényt adott el, és ezzel 16,7 milliárd dollár bevételre tett szert.

Legutóbb a múlt héten értékesített 934 ezer részvényt 928 millió dollárért.

A birtokában lévő pakett 10 százalékának az értékesítéséhez a szavazás eredménye alapján 17 millió részvényt kell értékesítenie.

Elon Musk jelenleg a világ leggazdagabb embere. A Bloomberg számításai szerint 278,9 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, ami az idén az év eleje óta nyolcvan százalékkal emelkedett. A Forbes kimutatása szerint vagyona a hálaadásnapi ünnepek előtt még 300 milliárd dollár felett volt.

Musk vagyona csökkenése ellenére is messze megelőzi a világ második leggazdagabb emberét, Jeff Bezost, az amazon.com alapítóját, aki a Forbes szerint 196 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. A harmadik helyen a francia divatmágnás Bernard Arnault áll 187 milliárd dollárral, a negyediken pedig Bill Gates, a Microsoft társalapítója 136 milliárd dollárral.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×