eur:
393.06
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója beszédet mond a nehéz körülmények között élő tehetséges gyermekek támogatására alapított MKB-ösztöndíj átadásán az MKB Bank budapesti székházában 2018. október 25-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Nagy elismerésben részesült az MKB Bank

A jegybank a Zöld Pénzügyek Díjakat az ökológiai lábnyom csökkentéséért legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézményeknek osztja ki.

A Magyar Bankholding csoport tagja, az MKB Bank kapta az MNB 2021-es Zöld Bank Díját. A jegybank a Zöld Pénzügyek Díjakat az ökológiai lábnyom csökkentéséért legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézményeknek osztja ki 2019 óta, a pénzügyi szolgáltatók egy éven át viselhetik a címet. Ezzel egyidőben a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kampánya CSR DoingGood 2021 Special Mention különdíjat nyert – írja közleményben a bank.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) december 1-én rendezte meg nemzetközi zöld pénzügyi konferenciáját a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó részeként. A konferencia keretében adta át a jegybank a pénzügyi szervezeteknek szóló Zöld Pénzügyi Díjakat: a bíráló bizottság a Zöld Bank Díjat a Magyar Bankholding tagbankjának, az MKB Banknak ítélte oda.

Az MNB 2019 februárjában hirdette meg Zöld Programját a környezet megóvását célzó magyarországi pénzügyi szolgáltatások támogatása, illetve a piaci szereplők és saját ökológiai lábnyomának további csökkentése érdekében. Az MNB a díj elbírálásakor a pénzintézetek zöld hitelkihelyezéseinek mértékét, az intézmények által birtokolt zöldkötvény-portfóliót, valamint az intézmények klímaváltozás hatásainak való kockázati kitettségértékét vizsgálta.

A nemzetközi zöld pénzügyi konferencia fókuszában a COP26 klímacsúcs pénzügyi rendszerre való következményei és a klímaváltozáson túli további környezeti anomáliák álltak, a hazai piaci szereplők részéről a Magyar Bankholding vezetői is megosztották zöld pénzügyi tapasztalataikat.

A bankcsoport elkötelezett abban, hogy a hazai pénzügyi piacokon a fenntartható gazdasági működés megteremtésének kulcsfontosságú szereplője legyen. Kiemelt stratégiai céljai közé tartozik olyan termék és szolgáltatási paletta létrehozása a lakossági és a vállalati ügyfelek számára, amely hozzásegíti őket saját fenntarthatósági és klímacéljaik megvalósításához, továbbá hozzájárul Magyarország és az Európai Unió fenntarthatósági és klíma céljaihoz is.

„A környezetvédelmi felelősségvállalásban, a fenntartható szemlélet erősítésében a pénzügyi piac szereplőinek példaértékűen kell eljárnia, éppen ezért a Magyar Bankholding számára is kiemelten fontos, hogy ösztönözze és támogassa a környezettudatos megoldásokat és célkitűzéseket” – nyilatkozta Puskás András, a Magyar Bankholding kiemelt ügyekért, kormányzati kapcsolatokért, kommunikációért és ESG-fenntarthatóságért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Bankholding tagbankjainak fenntarthatóság iránti elkötelezettségét kiválóan mutatja az is, hogy december 1-jén a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kampánya a CSR Hungary 2021 Legjobb környezeti felelősségvállalásáért járó díj és a Trade Magazin fenntarthatósági különdíja után a CSR DoingGood 2021 Special Mention különdíjat is elnyerte, és ugyanitt a Budapest Bank Zöld Programja szintén elismerésben részesült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×