eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Egy fontos felhajtót építenek az M1-esre Budapest közelében

Autópálya-kapcsolatot kap az eddig elszigetelt agglomerációs település.

Már várják az ajánlatokat a Páty autópálya-összeköttetését megteremtő közbeszerzésben – írja a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hirdetménya alapján a magyarepitok.hu.

A beruházást két ütemben valósítják meg:

  • egyrészt az M1-es autópályán a Pátytól délre fekvő Sasfészektó-pihenőhely, valamint a Pátyot Biatorbággyal összekötő 81106-os jelű közút között épül egy út;
  • másrészt az első ütemben kiépült út folytatásként alakítanak ki egy másik utat a Zsámbék, Páty és Budakeszi között futó 1102-es közútig.

Az első ütemben a Sasfészek-tó pihenőhely meglévő csomópontjából kell indítani az új utat, amely hozzávetőleg 1040 méter hosszú lesz, és két sávon épül ki a 81106-os útig, két új körforgalmú csomóponttal, valamint a Füzes-patak hídját felújítják, a meder rendezésével együtt, emellett a 81106-os utat mintegy 160 méteren átépítik.

A második ütemben egy 1,4 kilométeres, kétsávos új út születik, itt is két új körforgalmú csomópontot alakítanak ki, továbbá az 1102-es utat bontják és felújítják 110 méteres hosszúságú szakaszon.

Páty polgármesterei évtizedek óta kampányolnak ezért a beruházásért, miután a Budapest agglomerációjában fekvő település jelenleg nem rendelkezik közvetlen autópálya-kapcsolattal. A pátyiaknak át kell autózniuk Biatorbágyra, majd a településen keresztülhaladva csatlakozniuk kell az 1-es főútra, és arról csak Biatorbágy után tudnak az M1-es Budapest felé vezető sávjába felhajtani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×