eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: pixabay

Segélykiáltás érkezett a tejtermelőktől

A költségek jelentős emelkedése ellehetetleníti a tejtermelőket, ezért gyors intézkedésekre van szükség - közölte a Tej Terméktanács.

A drágulás megállíthatatlannak látszik, és szinte az összes termelési költséget érinti - indokolták a követeléseiket, amelyek a támogatások növelését és felgyorsítását szorgalmazzák.

Követelik többek között a tejtermelői támogatások kifizetését előlegként, az állatjóléti támogatás emelését, a költségnövekedések elismerését a pályázatokban, a kedvezményes forgóeszköz-hitelek meghirdetését, a feldolgozóipari beruházások támogatását. Javasolták továbbá az állatlétszám- és munkaerőmegtartási kötelezettségek enyhítését, valamint a törvénymódosítási javaslataik hatályba léptetését.

Az érdekképviselet a takarmány, az energia, a szállítás, az alapanyagok drágulása mellett a szakemberhiányra is kitért.

Az ipar - mint írták - elszívja a munkaerőt, és bár a termelés idén még bővülni fog, egyre többen kényszerülnek visszafogni vagy felszámolni a tevékenységüket. Visszautasították azt is, hogy a feldolgozók vagy kereskedő társaságok gazdasági erőfölénnyel próbálják akadályozni a helyzet megoldását. Ha így történne, a tejtermelők "megteszik a szükséges lépéseket" - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×