eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Összeroncsolódott személyautók a főváros XIII. kerületében, a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésénél 2021. augusztus 29-re virradóan. A balesetben ketten megsérültek.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Már a roncsautók ára is az egekben

Az új és használt autók árának idei csillagászati növekedése miatt a roncsautók árai is jelentősen emelkedtek.

A roncsautó-árverező amerikai vállalat, a Copart a múlt héten tette közzé legfrissebb gyorsjelentését, amiben arról számolt be, hogy az új és használt autók árának idei csillagászati növekedése miatt a roncsautók árai is jelentősen emelkedtek – írja a Portfolio a ZeroHedge-et idézve.

A cég vezérigazgatója a befektetőknek tartott tájékoztatón elmondta, hogy az erős használtautó-árak a roncsautók „rekordszintű átlagos eladási árai” mögött álló legfontosabb hajtóerő.

A Copart a biztosítók által totálkárosnak ítélt roncsautók árverésére specializálódott. A járműveket árverésre bocsátják, és gyakran olyan vállalatok vásárolják meg, amelyek alkatrészként használják a roncsautókat.

A roncsautók eladási árai a legutóbbi negyedévben 20,7 százalékkal emelkedtek a 2020-as év azonos időszakához képest, az április végével zárult három hónapban 48 százalékos, az azt megelőző negyedévben pedig 35 százalékos volt a drágulás.

A roncsautóárak emelkedésének másik oka, hogy az autóiparban tapasztalható ellátási láncbeli problémák miatt nehezebb új alkatrészeket találni, ami növeli a használt alkatrészek iránti keresletet. Emellett a magasabb fémárak miatt a roncsautók vonzóbbá váltak a bontók számára.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×