eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Takaréklángon a turizmus

Ez nem meglepő a korlátozások miatt. Februárban 3,5 milliárdos bevételük volt a szálláshelyeknek.

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó járványvédelmi intézkedések hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 85,7 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest februárban. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 93,5 százalékkal csökkent. Az összes vendégéjszaka 89,7 százalékkal volt kevesebb a tavaly februárinál, amelyek 67,9 százalékát a belföldi vendégek töltötték el - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Februárban összesen 181 ezer vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek, ebből 123 ezret a belföldiek, 58 ezret a külföldiek töltöttek el.

Tavaly november 10. óta a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló védelmi intézkedések értelmében a kereskedelmi szálláshelyek turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkező vendégeket fogadhatnak.

A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt 3,497 milliárd forint összes bruttó árbevétele 89,6 százalékkal volt kevesebb a tavaly februárinál. Az 1,962 milliárd forint februári szállásdíj-bevétel 89,0 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, a vendéglátásból származó bevételek hasonló mértékben, 89,5 százalékkal 1,021 milliárd forintra estek vissza.

Az év első két hónapjában 89,7 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, a külföldiek által eltöltött éjszakák száma 93,5 százalékkal, a belföldi vendégeké 85,6 százalékkal csökkent.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×