eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ötödik alkalommal megrendezett Budapest renminbi kezdeményezés című nemzetközi konferenciáján Budapesten, az I. kerületi Bölcs Várban 2019. március 29-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Növekedési hitelprogram: már 3 ezer milliárd forintra lehet pályázni

A jegybank alelnöke a Hajrá "kalap" 500 milliárdos emelését jelentette be kedden.

A Növekedési hitelprogram (Nhp) Hajrá keretösszege 500 milliárd forintos emeléssel 3 ezer milliárd forintra nő - jelentette be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi online sajtótájékoztatóján Patai Mihály alelnök. A bővítést a járvány elhúzódása indokolta, annak elmúltával pedig a program átalakítására is sor kerülhet.

A jegybank monetáris tanácsa sikerként értékelte, hogy az Nhp Hajrá az elmúlt egy évben csaknem 31 ezer vállalkozást juttatott kedvező feltételekkel összesen mintegy 2050 milliárd forint hitelhez - tette hozzá Patai Mihály.

A növekedési hitelprogramok az elmúlt 8 évben 70 ezer vállalkozást segítettek 5400 milliárd forint kölcsönnel.

A sajtótájékoztatón átadták az első idei NHP Hajrá Kiválósági Díjat. 2021 első három hónapjában az OTP közvetítette a legnagyobb hitelösszeget a programban. Wolf László vezérigazgató-helyettes közölte, hogy eddig csaknem 10 ezer vállalkozással kötöttek szerződést több mint 500 milliárd forint értékben.

Az MNB hitelösztönzők igazgatóságának igazgatója a díj átadásakor kifejtette, hogy az NHP Hajrá elsősorban a vállalkozások működését segített fenntartani az elmúlt 1 évben. Pulai György hozzátette, hogy a szabad felhasználású kölcsönök jelentős részben álláslehetőségek megőrzését támogatták, de a teljes összeg harmada beruházásokhoz járult hozzá. Túlnyomó részük a kereskedelmet, a feldolgozóipart, a mezőgazdaságot, az építőipart, és az ingatlanügyleteket finanszírozta. A teljes volumen kétharmada mikro- és kisvállalkozásokhoz került.

Címlapról ajánljuk

"Teljes titokban" - Orbán Viktor elmondta, milyen volt Vlagyimir Putyinnal tárgyalni, és hogyan szervezték meg az útját

A magyar miniszterelnök 20 perces videóinterjút adott egy svájci lapnak. Ebben arról is beszélt, hogy különleges találkozni egy olyan politikai vezetővel, aki egy valódi birodalmat ural.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×