eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója , mielőtt megállapodást ír alá a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hitelek garanciájáról Pier Luigi Giliberttel, az Európai Beruházási Alap vezérigazgatójával a Magyar Tudományos Akadémia épületében 2018. február 22-én. A megállapodással kedvezőbb feltételekkel juthatnak hitelhez az érintett társaságok.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nagy újítás az Erste Banktól

Hétfőtől új digitális megoldás váltja az Erste Banknál a jelenlegi netbankot és mobilbankot - jelentette be Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette: a 300 ezer mobilbanki ügyfelüknek hétfőn automatikusan frissül az alkalmazása, a 700 ezer netbanki felhasználónál az átállás fokozatos lesz. Nyár közepétől minden felületen a bank George elnevezésű, digitális megoldása lesz elérhető. A George a bank teljes szolgáltatáspalettáját lefedi a számlanyitástól a befektetési szolgáltatásig - mondta.

Kiemelte: a bankcsoporton belül Magyarországon van a legtöbb digitális ügyfél, az ügyfeleik 60 százaléka, ez az év végére az új platformmal 75 százalékra bővülhet terveik szerint.

A járványhelyzet felpörgette a digitalizációt, az új ügyfelek háromnegyede az új digitális megoldás miatt vált bankot

- mondta. A fejlesztéssel organikus növekedést terveznek elérni, az új ügyfelek száma is jelentősen bővülni fog várakozásaik szerint.

A digitális platform indulásával párhuzamosan a bank bevezeti a George csomagdíjas számlát és kártyát, amelyet online, videós azonosítás segítségével lehet igényelni. A számla okos árazású, díja automatikusan igazodik a számlaforgalomhoz.

Harmati László, a bank lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy az új a rendszer valódi digitális pénzügyi asszisztensé tehető: a banki rendszerekben Magyarországon először alkalmazott elasztikus kereső az első néhány karakter után felkínálja a feltételnek megfelelő összes tranzakciót 4 évre visszamenőleg, kategóriákba rendezi a kártyatársasági adatok alapján a költéseket. George a számlaadatokat havi és éves bontásban elemzi, figyelmeztet a túlköltésre, megjegyzi a számlaszámokat és a neveket, segít kitölteni az űrlapokat. Az a céljuk, hogy a teljes ügyfélkör háromnegyede digitálisan aktív legyen, ezt jóval fejlettebb országokban sem tudták elérni - mondta. Kérdésre közölte: tavaly megduplázták a mobilbanki ügyfélszámot, erre idén is megvan minden esély.

Bek-Balla László, az Erste Bank digitális csatornák igazgatóságának vezetője arra mutatott rá, hogy az ügyfelek aktívabbak lesznek a pénzügyeik megtervezésében, a fejlesztés a pénzügyek tudatos kezeléséhez járul hozzá. Külső szolgáltatásokat is terveznek bevezetni még az idén, személyre szabott, költések alapján kidolgozott kereskedői kedvezményeket ajánl majd a rendszer a felhasználóknak. Több új fejlesztésen és együttműködésen dolgoznak, példaként említette a kuponrendszert vagy az előfizetéseket optimalizáló megoldást, ezek a rendszeren keresztül válnak elérhetővé.

Maurizio Poletto, az Erste Csoport digitális platformokért felelős igazgatósági tagjának közlése szerint a csoport 2012-ben vezette be digitális platformját Ausztriában, majd folyamatos fejlesztésekkel tette elérhetővé Kelet-Közép-Európában, öt országban a bank hatmillió ügyfelének nyújt személyre szabott digitális pénzügyi szolgáltatásokat. Közlése szerit a magyar felület megelőzi fejlettségben a régiós országokét, az azonnali fizetési rendszernek köszönhetően.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×