eur:
393.11
usd:
364.06
bux:
72019.22
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Kulcsszerepet kap Barna Zsolt a Magyar Bankholding Zrt.-ben és a Mészáros Csoportban

Közleményük szerint Barna Zsolt kinevezésével tovább erősödik a Magyar Bankholding Zrt. vezetése, Vida József elnök-vezérigazgató, valamint Balog Ádám és Bencze András igazgatósági tagok mellett.

A bankholding a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB), az MKB Bank Nyrt. (MKB) és a Budapest Bank Zrt. (BB) egyesülésével egy új, jelentős piaci súllyal rendelkező, hazai tulajdonú bankcsoport létrehozását hivatott előkészíteni. Barna Zsolt egyik legfontosabb feladatának az új óriásbank sikeres pályára állítását nevezte a vezérigazgatóval szoros együttműködésben és feladatmegosztásban a közlemény szerint. Stratégiai cél ugyanis, hogy a három pénzintézett fúziójával létrejövő bankcsoport a szektor egyik legjelentősebb szereplőjévé váljon a következő öt évben.

Közölték, az elismert bankárnak további meghatározó feladatai is lesznek a magyar gazdasági élet kulcsszereplőjének számító Mészáros Csoporton belül:

aktívan részt vesz a cégcsoport stratégiai céljainak kialakításában és irányítja a Mészáros Csoport nemzetközi piacon történő terjeszkedését.

Barna Zsolt bankár pályafutását az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyeleten kezdte, 1998-tól a PSZÁF osztályvezetője, majd főosztályvezetője. 2006-tól a PSZÁF felügyeleti igazgatóságának ügyvezető igazgatója. 2010 óta egy évtizeden át dolgozott az OTP Csoportnál, ahol több vezetői posztot töltött be. 2010-től az CKB Bank elnökeként sikeresen irányította a montenegrói leánybank válságkezelését és reorganizációját. 2017-2018-ban Horvátországban vezette az OTP Bank első jelentős leánybanki integrációját. 2016 és 2018 között az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatójaként, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. elnökeként tevékenykedett, majd 2019 decemberétől az OTP Csoport szlovén leánybanki Igazgatóságának elnökeként a szlovén piacra lépést irányította. 2018. szeptember 1. és 2020. július 21. között az OTP Bank Nyrt. általános vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be - írták.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Digitalizáció és AI a követeléskezelésben: mik a veszélyek, mik a lehetőségek?

Digitalizáció és AI a követeléskezelésben: mik a veszélyek, mik a lehetőségek?

A Portfolio és EOS közös szervezésű követeléskezelési konferenciáján kilencedik alkalommal is a követeléskezelési trendek, a hatékonyságnövelés és a fejlődés irányait keressük vezető szakértők segítségével. 2024. szeptember 18-án a fókusz a kintlévőség-kezelésben alkalmazott mesterséges intelligencia és friss digitális megoldások jogi- technológiai- és pénzügyi aspektusain lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×