eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: OTP Bank

Johancsik Tibor lett az év informatikai vezetője

Az OTP Bank vezérigazgató-helyettese lett az év informatikai vezetője a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetségének döntése alapján.

A beadott pályamunkák, valamint a jelöltek meghallgatása alapján a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége tegnapi, hagyományosan augusztus végén tartott rendezvényén idén az OTP Bank IT-vezetőjének ítélte a legjobbnak járó év informatikai vezetője díjat. A szakmai elismerést elnyerő Johancsik Tibor négy éve irányítja a meghatározó regionális bank informatikai divízióját.

A vezérigazgató-helyettes irányítása alatt a bank informatikai területe is nagy részben átállt az agilis módszertanon alapuló működésre, szorosan együtt dolgozva a bank üzleti és termékfejlesztésért felelős területeivel. Az eredmények rövid időn belül jelentkeztek, elég csak a CSOK zökkenőmentes bevezetésérése, az Apple pay hazai diadalmenetére vagy az azonnali fizetés sikeres elindítására gondolni.

"Ez nagy megtiszteltetés számomra, de az informatikai csapat érdeme" – mondta az InfoRádiónak Johancsik Tibor, és hozzátette, több nagy projektet hajtottak végre sikeresen. Úgy látja, három olyan eleme volt az elmúlt időszaknak, amely meghatározó: az egyik az agilis szervezeti átalakulás, a másik az IT-transzformáció, amely az évtized projektje, és rengeteg nagy rendszert cserélnek le annak érdekében, hogy valóban 21. századi működést tudjanak biztosítani.

A munka harmadik pillére a vezérigazgató-helyettes szerint a külföldi akvizíciók levezénylése, ebben nagy gyakorlatot szereztek, legutóbb a bolgár leánybank integrációján dolgoztak, ráadásul már a koronavírus-járvány közepette. Igyekeznek egységes banki rendszereket kiépíteni, olyan projektek futnak már, ahol a csoportszintű megoldás a cél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×