eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Magasfeszültségű távvezetékek a naplementében Debrecen közelében 2017. április 24-én. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító tájékoztatása szerint a magyarországi bruttó villamosenergia-fogyasztás 3 százalékkal volt magasabb az idén az első negyedévben, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A növekedés a tartósan hideg időjárásnak tulajdonítható.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megerősített biztonsági védelmet rendelt el erőműveiben az MVM-csoport

A korábbinál is szigorúbb beléptetést, illetve megerősített biztonsági védelmet rendelt el az ország villamosenergia-ellátásának háromnegyedét biztosító erőműveiben az MVM-csoport az elmúlt hetekben.

A magyar gazdaság számára az energiatermelést és a műszaki szolgáltatásokat az MVM-csoport ötvennél is több tagvállalata biztosítja mintegy 15 ezer munkatárssal. A nemzeti energetikai holding dolgozóinak mintegy hatvan százaléka otthoni munkavégzésre állt át. A vállalatcsoportnál a lapot arról tájékoztatták, hogy az elmúlt időszakban közel 150 ezer védőeszközt szereztek be a dolgozók számára, egyebek közt szem- és légzésvédőket, illetve kézfertőtlenítőket.

Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az MVM-csoport, a magyar kormány intézkedéseivel összhangban, fokozatosan hozza meg azokat a döntéseit, amelyekkel még a mostani, kritikus időszakban is fenntartható az ellátás. A csoport már 2020. március elején meghozta a rendkívüli intézkedéseket, és minden évben teszteli, modellezi a lehetséges krízishelyzeteket. A most kialakult pandémiás állapotot ezért gyorsan és hatékonyan tudta kezelni - írja a Magyar Nemzet.

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. a kritikus infrastruktúrának számító nagyfeszültségű hálózatot felügyeli és működteti, valamint összehangolja a magyar rendszer működését a szomszédos hálózatokkal. A társaságnál a kritikus munkakörökben, a központi vezénylőben, a távvezetékek üzemeltetésében, valamint az alállomásokon szolgálatot teljesítő, speciális szakértelmű munkatársaknak egyedi munkamenetet és egészségvédelmi programot dolgoztak ki.

Az ország villamosenergia-termelésének felét 24 órában biztosító paksi atomerőműben jelentősen mérsékelték az erőmű területén munkát végzők számát, és minden olyan feladatot, amely nem feltétlenül szükséges az atomerőművi blokkok biztonságának fenntartásához, illetve a folyamatos üzem kiszolgálásához, későbbre ütemeztek át.

A villamosenergia-nagykereskedő MVM Partner Zrt. a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett folyamatos munkarenddel biztosítja a termelés és a fogyasztás egyensúlyát.

A Nemzeti Közművek (NKM) az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából személyes ügyfélszolgálati irodáit további rendelkezésig zárva tartja, az ügyfelek addig az online és a digitális megoldásokat vehetik igénybe. A cég április 2. és július 2. között új kampánnyal hívja fel az ügyfelek figyelmét az elektronikus számla előnyeire - olvasható a napilapban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×