eur:
392.59
usd:
362.52
bux:
72149.4
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: bud.hu

Nagy építkezés kezdődhet Ferihegyen

Megvan a közbeszerzés eredménye.

Kihirdették a ferihegyi repülőtér legújabb fejlesztésére kiírt közbeszerzés eredményét. A Swietelsky Építő Kft. és az Elektro Energy Kft. kivitelezi a ferihegyi reptér új főportáját, valamint a kapcsolódó útcsatlakozást. A nettó 7 millió eurós (vagyis nagyjából 2,48 milliárd forintos) projektben a nyertesnek az egyes engedélyezési eljárásokhoz kapcsolódó dokumentációk elkészítése is a feladata lesz – írta a magyarepitok.hu.

A leendő épület két részből áll, az egyik az eseti belépők kiadását biztosítja, míg a másik az állandó belépőket. Szociális helyiségek, raktárak, iroda, munkaterület és ügyféltér is kiépül majd.

A főporta épületét a vecsési kettős körforgalommal kötik össze, a meglévő belső szervizutat is felhasználva. A beruházásban mintegy 2,5 kilométernyi utat fejlesztenek, részben útfelújítással, részben újak építésével.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 09:28
×
×
×
×