eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Az Alstom Hungária Zrt. (volt Láng Gépgyár) székházának részlete a főváros XIII. kerületében, a Váci úton. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Eldőlt: nyélbe ütik a vasúti gigaüzletet

Az Alstom francia gépipari konszern hétfőn bejelentette, hogy megállapodott a Bombardier kanadai multinacionális járműgyártó vállalattal vasúti üzletágának felvásárlásáról.

A részben készpénz, részben pedig részvénycsere révén megvalósuló tranzakció alapján a Bombardier vasúti üzletágának értéke 8,2 milliárd dollárra rúg. Az ügylet révén a világ második legnagyobb vasúti járműgyártó vállalata jön létre, amely a remények szerint képes lesz felvenni a versenyt a piacvezető céggel, a kínai állami CRRC-vel (China Railway Rolling Stock Corporation).

Az Európai Bizottság tavaly februárban megvétózta az Alstom és a Siemens német ipari óriáscég vasúti ágazatait egyesítő megállapodást arra hivatkozva, hogy az ügylet hátrányos lehet a fogyasztókra nézve.

A Deutsche Bank számításai szerint az Alstom vasúti üzletágának árbevétele 17 milliárd dollárra, az egy részvényre jutó nyereség 17 százalékkal emelkedik, ha lezárja az ügyletet a Bombardier-vel.

Az Alstom és a Bombardier arra számít, hogy a szükséges engedélyek megszerzése után, 2021 első felében le tudják zárni a tranzakciót.

Az Alstom és a Bombardier közötti ügyletet valószínűleg alaposan megvizsgálják a versenyfelügyeleti hatóságok. Egyes elemzők szerint azonban Brüsszel részéről feltehetően kisebb lesz az ellenállás, mint az Alstom és a Siemens vasúti üzletágának egyesülésével szemben, mivel a nagysebességű vonatok európai piacán a francia és a kanadai vállalat együttesen kisebb részesedéssel bír.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×