eur:
392.73
usd:
362.97
bux:
72160.77
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pexels.com

Jelentős összeget lehet spórolni a bankszámlán, csak kevesen figyelnek oda

Érdemes odafigyelni az egyes szolgáltatások árazására, mert azzal évente akár százezer forintot is meg lehet takarítani.

Januárban mindenkinek kellett kapnia a bankjától egy bankszámla-díjkimutatást, ami tételesen megmutatja, 2019 utolsó öt hónapjában mennyit költött bankolásra. Sokan ekkor szembesültek azzal, mennyit fizettek a készpénzfelvételért, a bankkártya-használatért vagy éppen milyen költséggel járt hitelkeretük fenntartása.

A Bankmonitor megvizsgálta, mire érdemes odafigyelni, milyen szolgáltatásoknál lehet megtakarítást elérni, sőt egy átlagos fogyasztó akár a felére is csökkentheti a banki kiadásait. A fő spórolási lehetőségek:

  • Bankkártya éves díja: a bankszámlák többségéhez már kapcsolódik olcsóbb – vagy akár díjmentes – bankkártya, melyet vásárlásra és készpénzfelvételre – külföldön és belföldön – egyaránt használhatunk.
  • Készpénzfelvétel: a havonta két darab, maximum 150 ezer forint összegű ingyenes készpénzfelvétellel érdemes kalkulálni a készpénzhasználatnál, ráadásul érdemes odafigyelni, hogy ez a lehetőség, egyáltalán be van-e állítva.
  • Fizetések, átutalások, csoportos beszedési megbízások: létezik olyan, teljesen ingyenes bankszámla, amelynél díjmentesen lehet elektronikus csatornán keresztül – netbank és mobilalkalmazás – utalni.
  • SMS díj: érdemes kérni, hogy mobilalkalmazáson keresztül kapjuk a banktól a biztonsági üzeneteket.
  • Folyószámlahitel: a folyószámlahitel-keret költséggel jár, ami az éves díj és a felhasznált összeg kamatából tevődik össze, de ha csak végső tartalékként tekintünk a hitelre, akkor az éves díja minimális.
Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor magyar miniszterelnök moszkvai látogatása, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, jelentős vitákat váltott ki Európa-szerte. Brüsszelben sok tisztviselő és vezető érzi úgy, hogy a hétfőn elindult féléves magyar elnökséggel visszaélt a magyar kormány. Az Európai Bizottság jelezte, nem tudtak előzetesen az útról és a Portfolio is így értesült más uniós szervezetektől, valamint külföldi diplomatáktól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×