eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Megkapta a büntetést az Apple a lassítási ügyben

De nem fog nagyon fájni neki, és még a kifogásolt gyakorlatot sem kell felfüggesztenie.

A francia versenyhivatal 25 millió dollárra (7,7 milliárd forint) büntette meg az Apple-t, abban az ügyben, ami azért indult, mert a telefongyártó belassította a régi modelleket a szoftverfrissítésekkel.

Ám nem a lassításért kell fizetniük, hanem mert ezt nem közölték a vásárlókkal. A pénzbüntetés mellett ezért egy hónapig ki kell írniuk a francia oldalukra, hogy mi történt - írta az Index az Independent cikke alapján.

A cég azzal védekezett, hogy nem azért lassították a készülékeket, hogy újabbak vásárlására ösztönözzék azok tulajdonosait, hanem azért, mert így el tudták nyújtani a telefonok élettartamát.

A beismerés után megadták a lehetőséget a felhasználóknak, hogy kiválasszák, akarják-e a lassítást.

Az Apple-nek a büntetés aprópénz, emlékeztet a portál: a telefongyártó a 2019 szeptember 28-ig tartó negyedévben 64 milliárd dollárt (19 772 milliárd forintot) termelt.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 09:19
×
×
×
×