eur:
392.91
usd:
363.38
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Elkelt az ikonikus magyar gyár

Sikeresen elárverezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a Hollóházi Porcelángyár Kft. 100 százalékos üzletrészét. A hollóházi porcelán hungarikum.

A licitre, amely csütörtökön 21 óráig tartott, egyetlen ajánlat érkezett. A nyertes kiléte nem ismert, csak azt lehet tudni, hogy kikiáltási áron, 175 millió forintért vette meg a céget, ami egyben az ország legrégebbi, 1777 óta folyamatosan működő porcelángyára - írta meg a Magyar Hang.

A Hollóháza védjegy az államé, az pedig nem került az új tulajdonoshoz, vagyis a használatáért fizetni kell. A hollóházi porcelán pedig hungarikum, s az új tulajdonosnak a kiírás szerint kötelezettséget kell vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére, továbbá arra, hogy a társaság a jelenlegi főtevékenységét – a háztartási kerámia gyártását – fenntartja egészen addig, amíg az állam kizárólagossággal biztosítja a Hollóháza védjegy használatát az üzleti, piaci tevékenysége végzéséhez.

A vevőnek kötelezettséget kell vállalnia arra is, hogy a részesedését 15 éven belül kizárólag az eladó, vagyis az állam hozzájárulásával adja el. Ha nem így tesz, kötbért kell fizetnie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×