eur:
394.6
usd:
365.8
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Balaton-átevezés résztvevői Fonyód és Badacsonytomaj között 2018. július 14-én. A versenyzőknek 10,2 kilométeres távot kell teljesíteniük Fonyódtól Badacsonytomajig és vissza.
Nyitókép: MTI/Varga György

A Balatonnál fejleszt az Opus Global érdekeltsége

Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fejlesztheti nettó 2,752 milliárd forintért az Észak-Balatoni térség hulladékgazdálkodási rendszerét.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint az Opus Global Nyrt. ipari divíziójába tartozó társaság a megbízást nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. tendere alapján a szerződést várhatóan 2020. januárjában írják alá a felek.

Az Opus Global közleménye szerint a Mészáros és Mészáros Kft. hat Észak-Balatoni település:

  1. Zalahaláp,
  2. Balatonfüred,
  3. Pápa,
  4. Veszprém,
  5. Ajka,
  6. Zirc

hulladékgazdálkodási infrastruktúráját, illetve technológiáját korszerűsíti az Európai Unió egészség- és környezetvédelmi célkitűzéseivel összhangban. A fejlesztések révén nő az újrahasznosítható hulladék mennyisége, és csökken a környezetterhelés.

  • Veszprémben 4500 tonna éves kapacitású hulladékfeldolgozó technológiát telepítenek, amelyhez kiépítik a szükséges közműveket, valamint elvégzik a teljes irányítási rendszer telepítését és beüzemelését.
  • Zalahalápon a lomtalanításból származó hulladékok,
  • Balatonfüreden a komposztálásra beérkezett anyagok manipulációs és tároló tereit bővítik a hatékonyság javítása érdekében,
  • Pápán pedig a szelektív hulladékok tárolására alkalmas csarnokot építenek ki.
  • Ajkán, Zircen és Veszprémben emellett négy betonozott lakossági hulladékudvart hoznak létre, amelyekhez kiépítik a szükséges közműrendszert - elektromos hálózat, szennyvízelvezetés, ivóvíz vezeték - is.

A Mészáros és Mészáros Kft. a legjobb ár-értékarányt tartalmazó ajánlatával nyert a nyílt közbeszerzési pályázaton - írták. Az Európai Unió által támogatott infrastrukturális fejlesztéseket az Opus Global Nyrt. érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros Ipari Kft. a FIDIC (Tanácsadó Mérnökök Nemzetközi Szövetsége) irányelvei alapján valósítja meg az Európai Unió által támogatott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban.

Az Opus Global Nyrt. tavaly apportálta építőipari portfóliójába a Mészáros Építőipari Holdingot, amelybe a Mészáros és Mészáros Kft. is tartozik. A kft. közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a mélyépítési munkákban, az elnyert megbízásokat projektalapon kezeli - írták. Az Opus Global részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír a szerdai kereskedést 301 forinton zárta. Az elmúlt egy évben az Opus-részvények legmagasabb ára 523 forint, a legalacsonyabb 252 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×