eur:
395.06
usd:
367.89
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Érdeklődők a Neckermann utazási iroda standjánál az Utazás 2015 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon a Budapesti Vásárközpontban 2015. február 26-án. Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén február 26. és március 1. között 20 ezer négyzetméteren 258 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók. A kiállítás külföldi díszvendége Románia, a belföldi Székesfehérvár.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Megvan a magyar Neckermann új tulajdonosa

Egy magyar cég kezébe kerül az utazási iroda, amelynek anyavállalata szeptemberben jelentette be fizetésképtelenségét.

Nem volt előzmények nélküli, mégis sokkszerűen hatott a turisztikai iparra a brit Thomas Cook szeptember 23-i csődje. A roló lehúzását két napra rá követte annak az osztrák leányvállalatnak a csődje, amely a magyar Neckermann tulajdonosa is volt. A felszámoló országonként eltérő megoldásokat keresett, például Németországban és Skandináviában is vevők jelentkeztek a társaságokra.

Csütörtök délután kiderült: már bejegyzés alatt áll a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. új tulajdonosaként a Central Médiacsoporthoz közeli üzletember, Szügyi Gergely vállalkozása, a SalesInFlames Kft. - számolt be a hírről a turizmus.com szakmai oldal. A SalesInFlames Kft.-t jelenleg Szügyi Gergely és Ménesi Dóra birtokolja. Eddig gyakorlatilag alvócég volt, érdemi tevékenységet nem folytatott. Szügyi Gergely az ország egyik legjelentősebb médiavállalkozásának, a Central Médiacsoportnak a gazdasági igazgatója. A tulajdonosváltás dátuma november 20.

A magyarországi Neckermann az egyik legnagyobb utazási irodaként 2018-ban több mint 21 milliárd forint értékben forgalmazta termékeit, szolgáltatásait, és ezen 651 millió forint adózott eredménye volt, könyv szerinti vagyona pedig mintegy 10 milliárd forint.

A vállalat november 13-án a szakma számára már meg is kezdte az új utazásokra vonatkozó értékesítési tevékenységét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Felpörgött a nyaralási szezon, ez jól látszik az utasbiztosításokon is - közölte saját adatai alapján a Netrisk. Júniusban az utasbiztosítások átlagdíja 11 800 forint volt. A legtöbben olaszországi és horvátországi utazásra kötöttek biztosítást, de az idén látszik a foci-Eb hatása is. 2024-ben a tavalyihoz képest előretörtek a repülős utak, itt pedig az akár 10-20 órás járatkésések miatt még nagyobb szerepet kapnak a jól megválasztott utasbiztosítások. A kártérítéshez azonban fontos, hogy a biztosítás az indulástól egészen a hazaérkezésig tartson, és az sem mindegy, hány órás késés esetén térít az adott társaság, ezért érdemes összehasonlítani az elérhető ajánlatokat - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×