eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A felújított Valkó kilátó a fonyódi magasparton 2019. október 4-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ezeket a városokat rohanják meg a magyarok a hosszú hétvégén

Mintegy 10 százalékkal bővült a hazai turizmus a harmadik negyedévben, és erős forgalmat hozhat a novemberi hosszú hétvége is.

Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest vonzotta a legtöbb vendége a harmadik negyedévben, de Eger, Balatonfüred, Gyula, Szeged, Zalakaros és Nyíregyháza is - mondta az InfoRádiónak Kelemen Lili, a Szallas.hu kommunikációs vezetője.

A szakember beszámolt arról is, hogy az átlagos foglalási érték 63 ezer 200 forint volt, ez körülbelül tíz százalékos növekedés tavalyhoz képest. Azok a vendégek, akik előzetesen az oldalukon SZÉP-kártyás fizetést jelöltek meg, átlagosan 104 ezer forint értékben foglaltak.

A foglalások érték szerinti eloszlását tekintve a legnépszerűbb kategória az ötvenezer forintos volt, a foglalások fele ebben az értékben történt. A második legnépszerűbb az 50-100 ezer forint közötti sáv.

Kelemen Lili elmondta, hogy a közelgő hosszú hétvégén is nagy forgalom várható, erre ráerősít, hogy most van az iskolákban az őszi szünet, tehát a családok együtt tudnak kimozdulni. A foglalások alapján Eger, Hajdúszoboszló és Gyula tűnik a favoritnak a novemberi háromnapos hétvégén, de Hévíz, Budapest, Szeged és Pécs is kedvelt célpont, és a tízes listán helyet kapott Miskolctapolca, Zalakaros és Egerszalók is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×