eur:
393.09
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Merész húzás az egyik európai légitársaságtól

Ráhasal a vonatközlekedés fejlesztésére és egy légi járatot földire cserél.

Azt a célt tűzte ki a KLM, hogy lecsökkentse légi járatainak számát Brüsszel és az amsztrdami Schiphol repülőtér között, ezért az elmúlt hónapokban a cég a Thalys-szal és az NS Dutch Railways-zel környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve hosszú távú tervet dolgozott ki - írta az airportal.hu.

A holland légitársaság 2020. március 29-étől a Thalys nagysebességű vonatával helyettesíti a Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között közlekedő napi járatainak egyikét, így ötről négyre csökkentve a repülős csatlakozások számát. Ez csak az első lépés, ugyanis a KLM szándéka, hogy még tovább redukálja a repülőjáratok gyakoriságát ezen a szakaszon. A Schiphol reptéren külön Air&Rail check-in pultot hoznak létre.

A rövid járatokat eddig is első sorban azok az utasok használnak, akik az amszterdami Schiphol repülőtérről csatlakozó járatokkal repülnek interkontinentális állomásokra.

„Az intermodális szállítás – beleértve a vonatokat és a repülőgépeket – továbbra is összetett és kihívásokkal teli üzlet. Célunk, hogy mindkét területen a maximumot nyújtsuk. A napi járatok számának csökkentése remek módja annak, hogy még több tapasztalatot szerezzünk az Air&Rail-szolgáltatások terén” – nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×