eur:
394.6
usd:
365.81
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Bakonyi Erőmű Ajkán 2018. január 9-én. Megszűnhet az évek óta tartó korom- és pernyehullás Ajkán, az erőművet az elmúlt év végén megvásároló Veolia Energia Magyarország Zrt. tervezett beruházásának köszönhetően - közölte Palkó György, a cég elnök-vezérigazgatója az ezen a napon tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Porrobbanás történt az ajkai erőműben

Még pénteken történt a baleset, amelyről csak szerdán adott tájékoztatást a Bakonyi Erőmű Zrt.

Átmeneti meghibásodás történt az ajkai erőmű területén július 19-én a délutáni órákban, amelynek következtében az energetikai létesítmény por- és pernyekibocsátása ideiglenesen megnőtt. Az erőművet üzemeltető Bakonyi Erőmű Zrt. munkatársai működési próbákat tartottak egy huzamosabb ideje üzemen kívül lévő kazánon, amikor

a berendezéshez kapcsolódó elektrofilteren műszaki hiba keletkezett.

Ennek következtében megsérült a filterhez kapcsolódó kompenzátor, valamint por és pernye távozott az erőmű nyugati kéményéből. A meghibásodás következtében személyi sérülés nem történt, továbbá egyéb szennyező anyag nem került a levegőbe - írja az erőmű honlapja.

Az üzemzavar észlelését követően a Bakonyi Erőmű Zrt. munkatársai haladéktalanul leállították az érintett kazánt a további rendellenes működés megelőzése érdekében, és az erőmű felügyeletét ellátó szakhatóságokat is tájékoztatták az eseményről.

A gyors beavatkozásnak köszönhetően a por- és pernyekibocsátás rövid időn belül megszűnt,

ezt követően az erőmű kibocsátása a normál értékre állt vissza a környezetvédelmi határértéknek megfelelően.

Fenyvesi Zoltán a körzet országgyűlési képviselője az Info Tv-nek úgy nyilatkozott, hogy információi szerint a kezelőszemélyzet nem mulasztott, mindent az előírások szerint végzett. "Az erőmű ebben az esetben az üzemeltetési szabályoknak megfelelően járt el, biztonsági berendezései működtek, Ajka lakossága pedig nem volt életveszélyben" - közölte a képviselő.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×