eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
2019. január 4-én Davosban készített kép Christine Lagarde-ról, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) francia vezérigazgatójáról, akit az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójának résztvevői 2019. július 2-án az Európai Központi Bank következő vezetőjének neveztek meg.
Nyitókép: MTI/AP/Markus Schreiber

Benyújtotta lemondását a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója

Christine Lagarde-ot jelölték az Európai Unió tagállamainak állam-, és kormányfői az Európai Központi Bank élére. 

A francia Lagarde-ot július elején jelölték az Európai Központi Bank élére - amelynek megválasztása esetén ő lesz az első női elnöke - , és azóta már nem vesz részt az IMF napi munkájában.

A Nemzetközi Valutaalap munkáját július 2-től ügyvezető igazgatóként David Lipton irányítja. Sajtójelentések szerint azonban már zajlik a jelöltek keresése az IMF élére.

A washingtoni székhelyű IMF-et hagyományosan egy európai, míg testvérintézményét, a Világbankot egy amerikai vezeti.

A Világbank elnöki posztjára az idén április elején az amerikai David Malpass került, az IMF élére pedig sajtóértesülések szerint esélyes lehet a dán Margrethe Vestager, az Európai Unió versenypolitikáért felelős volt biztosa, vagy Jeroen Dijsselbloem volt holland pénzügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×