eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyugdíjas hölgyek pihennek beszélgetve az őszi Margitsziget Rózsakerjében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Eddig nem ismert adatok láttak napvilágot a nyugdíjakról

Kiderült, melyik megyében mennyi az átlagos öregségi nyugdíj.

A statisztikai hivatal eddig még nem ismert adatokat publikált friss, 2018 című összefoglaló kiadványában, számolt be az mfro.hu. Ebben megyei lebontásban ismertetik a tavalyi átlagos nyugdíjakat. Kiderült,

a legnagyobb átlagos juttatást a fővárosi nyugdíjasok kapták

az elmúlt évben, míg a legkevesebbet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők.

Az adatokból jól látszik, hogy a legszembetűnőbb eltérés a főváros–vidék vonalon mutatkozik, mert míg Budapesten az átlagos öregségi nyugdíj 154,3 ezer forint volt, addig a második helyen szereplő Veszprém megyében ez csupán 134,2 ezer, míg a sereghajtó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 115,6 ezer forint volt 2018-ban.

A Menedzsment Fórum azt is megvizsgálta, hogy régiós viszonylatban

mennyit érnek a nyugdíjak a nettó bérek arányában?

A legnagyobb különbség a fővárosban mutatkozott, a budapesti nyugdíjasok átlagosan a nettó bér 58 százalékából kell, hogy megéljenek, ez egy évvel korábban még 62 százalék volt. A legkisebb különbség Észak-Magyarországon volt, ahol a nyugdíjak az átlagos nettó bér 72,5 százalékát tették ki. Ez 2017-ben még 78,4 százalék volt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×